Hem > Okategoriserade > Millenium, recensioner och priser

Millenium, recensioner och priser

september 17th, 2009

Imorgon fredag är det premiär för den andra delen av filmatiseringen av Stieg Larssons Millenium-triologi, ”Flickan som lekte med elden”. Svenska Dagbladet ger den en 3a av 6 möjliga i sin recension. Sydsvenskans betyg är snäppet bättre, med 4a poäng av 5 möjliga i sin recension. Jag är säker på att den trots detta kommer att ses av många just pga den succé som böckerna gjort. Jag såg den första filmen, ”Män som hatar kvinnor”, i somras och tyckte att den inte helt hade lyckats fånga böckernas spänning och inte heller allt i handlingen. Men så är det ofta när man ser en film som bygger på en bok man läst och tyckt om.

Svenska Dagbladet har också en rolig artikel om det orimliga i att Lisbeth Salander använder Mac och inte PC i såväl böckerna som filmerna. Läs artikeln här.

Det uppmärksammas i artiklar i Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och Aftonbladet att Stieg Larsson får ett spanskt pris för insatser mot kvinnovåld. Detta tack vare just Millenium-böckerna. En lustig sak är att artiklarna i DN och SVD är identiska, och författade av Erik Helmerson på TT Spektra. Aftonbladet har – nästan – gjort en egen artikel, de citerar nämligen Dagens Nyheter och skriver om TT Spektras artikel med egna ord.

Better Tag Cloud