Hem > Okategoriserade > Dåliga böcker och läsplattor

Dåliga böcker och läsplattor

mars 15th, 2010

Läser en intressant artikel i Svenska Dagbladet, ”Böcker håller inte måttet”, om den tillverkningsmetod som en del förlag (speciellt Bonniers pekas ut) använder till böcker. Det är Sveriges bokbinderiförening som menar att många (de flesta?) böcker som tillverkas idag inte är inbundna som de ska (limmade i stället för trådbundna) och att de har en sämre papperskvalité (som gör att papperet så småningom gulnar). Inte ens förstaupplagorna är av hög kvalité. Bonniers menar att vi kunder inte bryr oss, Norstedts menar att det gör kunderna visst och har uppenbarligen inte sänkt kvalitén.

För oss som bryr oss om även hur en bok ser ut rent fysiskt och inte endast innehållsmässigt är det tråkigt hanterat av de förlag som gör ”sämre” böcker. De böcker som jag vill spara i bokhyllan vill jag ska hålla för läsning ett stort antal gånger och hålla bladen vita i många år. Kanske blir det i framtiden så att de inbundna böckerna blir riktigt inbundna böcker  igen, medan läsplattorna tar över pocketbokens roll?

Categories: Okategoriserade Taggar:
Better Tag Cloud