Hem > Okategoriserade > Daggerpris för andra året i rad till Theorin

Daggerpris för andra året i rad till Theorin

augusti 1st, 2010

Johan Theorin har för andra året i rad vunnit ett av de prestigefyllda Dagger-prisen. Han har vunnit the CWA International Dagger 2010 för romanen Nattfåk (2008), på engelska 2009 under namnet The Darkest Room. I år fanns bl a Stieg Larsson med som nominerad till priset. Förra året vann Theorin the CWA John Creasey (New Blood) Dagger, vilket delas ut till årets bästa debutant, för romanen Skumtimmen (engelska Echoes from the dead).

Dagger-priserna delas ut av engelska The Crime Writers Association och är något av det finaste man kan få som till engelska översatt deckarförfattare. Juryns för årets International Dagger säger om Nattfåk: ”Four plot strands whorl around the vortex of an unexplained death. It is impossible to reduce this mysterious novel to ghost story, a police procedural or a gothic tale.”

Better Tag Cloud